Σύλλογος Συμπράττω

Ο Σύλλογος Συμπράττω δημιουργήθηκε το 2009, και τυπικά ιδρύθηκε το 2010.

Αποτελεί μια πρωτοβουλία πολιτών οι οποίοι αρνούνται να παραμείνουν θεατές στις εξελίξεις ειδικά σε μια κρίσιμη περίοδο όπου τα τελευταία χρόνια βιώνουμε την αποδόμηση του κράτους πρόνοιας ειδικά τώρα όπου μεσούσης της οικονομικής κρίσης δεν υπάρχουν ελπίδες βελτίωσης.

Ως ενεργοί πολίτες ΑμεΑ και μη, οι οποίοι συμπορευόμαστε και συμπράττουμε σε μια κοινή προσπάθεια, με σκοπό την πολύπλευρη υποστήριξη των συναθρώπων μας με αναπηρία.  Επιδίωξη μας είναι να συμβάλλουμε στην άρση των εμποδίων που υφίστανται και που τους έχουν οδηγήσει στην απομόνωση. Επιθυμία μας είναι να βγουν από τα σπίτια τους και να συμμετέχουν σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής της πόλης μας. 

Ο ρόλος μας είναι διεκδικητικός. Ασκούμε πίεση και ενεργούμε με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης και προσβασιμότητας στο φυσικό και ηλεκτρονικό περιβάλλον,  στις υπηρεσίες, στα αγαθά όπως: στην ψυχαγωγία, στον αθλητισμό, στην εκπαίδευση, στην κοινωνική αποκατάσταση. 

Η ουσία του εγχειρήματος μας να ιδρύσουμε ένα τοπικό Σύλλογο Υποστήριξης Ατόμων με Αναπηρία έχει αφετηρία την εσωτερική ανάγκη των συμμετεχόντων σε αυτόν, να σπάσει τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε ΑμεΑ και μη μέσω της δυναμικής της Σύμπραξης.

Σύνθημα μας είναι η "κοινωνική αλληλεγγύη στην πράξη" ώστε να γίνει πιο ανθρώπινη η πόλη μας.

Επιμέρους σκοποί του Συλλόγου:

Ι. Ενέργειες για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ΑμεΑ 

  • Στην πληροφορία για θέματα και υπηρεσίες που τους αφορούν 
  • Στις υποστηρικτικές υπηρεσίες που μπορούν να χρησιμοποιούν για την αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση των υποθέσεων τους π.χ. Κοινωνική Υπηρεσία
  • Στην ικανοποίηση των καθημερινών τους αναγκών π.χ. προσβασιμότητα σε δημόσιους χώρους

 ΙΙ. Η δημιουργία δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης προς τα ΑμεΑ και τις οικογένειες τους. Προσφορά υπηρεσιών από μέλη του συλλόγου, επαγγελματίες-επιστήμονες σε ανθρώπους με αναπηρία που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.
 

ΙΙΙ. Η επίτευξη συνεργασιών με:

  • Το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης
  • Την ΕΣΑμεΑ(Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία)
  • Εθνικούς και τοπικούς φορείς
  • Επιχειρήσεις
  • Φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης

και τοπικές υπηρεσίες του Δήμου, όπως η Κοινωνική Υπηρεσία, το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, το Γραφείο Παροχής Υποστηρικτικών Υπηρεσιών, τα Κ.Α.Π.Η.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:  Ρεθύμνης 1 (Στην πίσω πλευρά του Δημαρχείου Αργυρούπολης)

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:  Σταθερό: 213 2018774 - Κινητό: 6980025538

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: symprattw@gmail.com

ΤίτλοςΠεριοχήΗμ/νίαΑγγελία

Πίσω στην αρχική