ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ / Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ:

 Στο Σωματείο “ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ” υπηρετούμε πάνω απ’ όλα την ιδέα της Φιλανθρωπίας και του εθελοντισμού.

“Εθελοντισμός” για μας δεν σημαίνει ένας “πρόχειρος Ερασιτεχνισμός” αλλά “υψηλής ποιότητας Επαγγελματισμός”.

Εκείνο που πραγματικά μας ενδιαφέρει είναι το να βρισκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό εκείνων που υποφέρουν. Για το σκοπό αυτό, συνεργαζόμαστε με κάθε Κυβερνητικό φορέα ή και Μη Κυβερνητική Οργάνωση πού έχει σαν στόχο την εξάλειψη ή απάλυνση του πόνου, της βίας, της δυστυχίας, της αμάθειας και της αδικίας.

Το Σωματείο “ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ” έχει έδρα στην Αθήνα και λειτουργεί πανελλαδικά 8 Κέντρα Ανθρώπινης Υποστήριξης-Παραρτήματα: στον Ασπρόπυργο, στην Ηλιούπολη, στον Άγιο Δημήτριο, στο Πέραμα, στην Γκoριτσά Ασπροπύργου, στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα και στο μακρινό ΚΑΣΜΙΡ/Πακιστάν. Επίσης έχει αναπτύξει 25 «Πυρήνες Φιλανθρωπίας» στην Αττική που ο καθένας εξυπηρετεί 10-20 οικογένειες.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙ :

 1. Στον τομέα Σίτισης, με την αναζήτηση, συγκέντρωση και διανομή στα Κέντρα Ανθρώπινης Υποστήριξης, των μεγάλων περισσευμάτων καθαρών και ποιοτικά αποδεκτών τροφίμων ή παροχή μαγειρεμένων τροφών.
 2. Στην Ανθρώπινη Υποστήριξη συνανθρώπων μας που βρέθηκαν στο περιθώριο της κοινωνίας μας σε διάφορους τομείς όπως : εργασία, εκπαίδευση, υγεία, νομικά και διοικητικά ζητήματα κ.ά.
 3.  Στη διάδοση του Εθελοντισμού και την καλύτερη εκπροσώπησή του μέσα από τη Δράση μας.

ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ETH (από το 1998) ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ-ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ

Συμπολίτες μας οι οποίοι αντιμετώπιζαν προβλήματα επιβίωσης, τόσο Έλληνες όσο και πρόσφυγες βοηθήθηκαν, χωρίς διάκριση, από το Σωματείο μας και υπολογίζονται σε 18.000-25.000 άτομα περίπου ανά έτος λειτουργίας μας δηλαδή  περίπου 300.000 συνολικά από το 1998 μέχρι και σήμερα.

 • (1998/2000) Έγινε συλλογή και διακίνηση βοήθειας (για 10 μήνες) στους Ιρακινούς Κούρδους της Πλατείας Κουμουνδούρου, όπως και για 8 μήνες στους νεαρής ηλικίας Αφγανούς Πρόσφυγες του Πεδίου του Άρεως στην Αθήνα, με αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο
 • (1999) Υποστηρίξαμε καταυλισμό 600 Τσιγγάνων στην περιοχή Χαλάστρα Θεσσαλονίκης
 • (1999) «Υιοθετήθηκε» ο Καταυλισμός σεισμοπαθών Δροσούπολης Άνω Λιοσίων όπου έγινε εφαρμογή ολοκληρωμένου Προγράμματος υποστήριξής τους
 • (1998) Στηρίξαμε παιδιά στην δυνατότητα εκπαίδευση τους, μερικά απ’ αυτά όντας “παιδιά των φαναριών” στις περιοχές Γκάζι-Κεραμεικός και υποστηρίξαμε τις οικογένειές τους για την συνέχιση της εκπαίδευσης τους.
 • (2002-2004) Αναπτύξαμε Πρόγραμμα Στέγασης για πολυμελείς ή προβληματικές οικογένειες με πληρωμή ενοικίου της οικίας τους και υποστήριξη στο χώρο τους από εθελοντές μας. Το 80% επέτυχαν να στηριχθούν στα πόδια τους.
 • (2002-2008) Υποστηρίξαμε Ναρκομανείς μέχρι του σταδίου της απόφασης να ακολουθήσουν διαδικασία απεξάρτησης, καθώς και μετά τη διαδικασία απεξάρτησής τους και δώσαμε τις ευκαιρίες να επανενταχθούν στην κοινωνία
 • Διοργανώσαμε πληθώρα πρακτικών Σεμιναρίων για την εφαρμογή του Εθελοντισμού.
 • Σε συνεργασία με τη Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, οργανώσαμε την παραλαβή, μεταφορά και διανομή 450.000 κιλών άρτου και αρτοσκευασμάτων σε Ιδρύματα ή σε άλλες περιπτώσεις.

Σήμερα:

 • Λειτουργούμε 8 Κέντρα Ανθρώπινης Υποστήριξης: 5 στην Αττική, 2 στη Θεσσαλονίκη και 1 στα Ιωάννινα από τα οποία γίνεται Συλλογή και Διανομή Ρούχων, Επίπλων και κυρίως Τροφίμων, σε οικονομικά ασθενέστερες ομάδες σε εβδομαδιαία βάση (ετησίως: 20.000-27.000 άτομα, 150-200 τόνους τροφίμων). Στον τομέα αυτό αμέριστη είναι η συμπαράσταση απλών συμπολιτών μας αλλά και Ιδ. Εταιρειών που με τις προσφορές τους αποδεικνύουν εμπράκτως ότι, πλην του κέρδους, συναισθάνονται και την κοινωνική τους ευθύνη.
 • Παρασκευάζουμε σε 2 δικά μας μαγειρεία (στα κέντρα Ηλιούπολης και Ασπρόπυργου), 140.000 μερίδες ετησίως και συνεχίζουμε την καθημερινή παραλαβή, μεταφορά και διανομή τους με τήρηση συνθηκών υγιεινής.
 • Συνεχίζουμε το έργο μας στον Τομέα της Ανθρώπινης Υποστήριξης: υποστηρίξαμε χιλιάδες οικογένειες και μεμονωμένα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, οικονομικά, ιατρικά, διοικητικά, εργασιακά.
 • Λειτουργούμε εκπαιδευτικά μαθήματα για νέους – νέες και παιδιά (Η/Υ, Χειροτεχνία, Κοπτική-Ραπτική)
 • Δημιουργήσαμε και λειτουργούμε Τομέα Στήριξης Υγείας με σκοπό την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους υποστηριζόμενους του Σωματείου που δεν έχουν αυτήν την δυνατότητα, ενώ συνεργαζόμαστε με άλλους φορείς για την ανακούφιση ασθενών με παροχή φαρμάκων και εξετάσεις.

Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300.000 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

«ΑΘΛΟΣ» που χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των Εθελοντών μας καθώς και των Προσφορών-Δωρεών των Συμπολιτών μας, που δεν αδιαφορούν για τον ανθρώπινο πόνο, θα ήταν αδύνατος. Για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε το ίδιο κοινωνικό έργο, παραμένει διαρκής και μεγάλη η ανάγκη σε ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ που θα προσφέρουν τον χρόνο τους ανιδιοτελώς και έχουν τη διάθεση να συμμετέχουν ενεργά στη δράση μας. Με μεγάλη μας χαρά θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε από κοντά. Επίσης, υπάρχει πάντα ανάγκη σε τρόφιμα (μακαρόνια-ρύζι-όσπρια-γάλα εβαπορέ χυμός ντομάτας-κονσέρβες-ζάχαρη-λάδι).

Για κάθε πληροφορία, διευκρίνηση ή επιθυμία σας για προσφορά σε συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, απευθυνθείτε:

Διεύθυνση: Κεντρικά Γραφεία μας επί της οδού Αινιάνος 8, στην Πλ.Βικτωρίας (Δευτέρα ως Παρασκευή 10πμ – 4μμ)

Τηλ: 210 8810822, Φαξ: 210 8810721

E-mail: artosdrasi@rei.gr
Site: http://artosdrasi.rei.gr

ΤίτλοςΠεριοχήΗμ/νίαΑγγελία

Πίσω στην αρχική