Μαζί για το Παιδί

Ποιοι είμαστε; 

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» είναι μια ομπρέλα δέκα κοινωφελών φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1996 με σκοπό να ενώσει  ισότιμα τις προσπάθειές τους για το παιδί σε ανάγκη. Μαζί οι δέκα φορείς προσφέρουν ετησίως συντονισμένες υπηρεσίες και ένα καλύτερο μέλλον σε περισσότερα από 10.000 παιδιά στην Ελλάδα.

Τα μέλη της Ένωσης Μαζί για το Παιδί είναι:

Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών
Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη». 
Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας – Χατζηπατέρειο Κέντρο Αποκαταστάσεως Σπαστικών Παιδιών
Κέντρο Ειδικών Ατόμων : «Η Χαρά»
Οι Φίλοι της Μέριμνας – Εταιρεία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και στο Θάνατο
Οι Φίλοι του Παιδιού
Πανελλήνια Ένωση Αγώνος Κατά του Νεανικού Διαβήτη
Πνοή – Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού
Φίλοι του Ιδρύματος «Θεοτόκος»
Παιδικά Χωριά SOS

Το έργο και οι δράσεις μας

Πιστή στις αρχές της ουδετερότητας και της αμεροληψίας η Ένωση Μαζί για το Παιδί προσφέρει βοήθεια όπου υπάρχει ανάγκη χωρίς διακρίσεις. Κάτω από την ομπρέλα της, βρίσκουν καταφύγιο παιδιά με ειδικές ανάγκες, παιδιά που για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών, παιδιά που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, άπορα παιδιά και οικογένειες που χρειάζονται ψυχολογική, οικονομική και ηθική συμπαράσταση.
Συγκεκριμένα μέσα από τις δράσεις της, η Ένωση:
Α) Προσφέρει βοήθεια σε αναξιοπαθούντα παιδιά και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες
Β) Ενημερώνει και ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη για θέματα που αφορούν το παιδί
Γ) Ενισχύει οικονομικά και υλικά τα δέκα νομικά πρόσωπα – μέλη της μέσα από τη διοργάνωση πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων καθώς και από έσοδα από χορηγίες και δωρεές

Πόροι

Προκειμένου να διασφαλίσει την ανεξαρτησία της και να εξασφαλίσει οικονομικούς πόρους για την επίτευξη των στόχων της, η Ένωση αναπτύσσει φιλανθρωπικές δραστηριότητες, και συνάπτει συνεργασίες με νομικά και φυσικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Συγκεκριμένα το 43% των εσόδων της Ένωσης για το έτος 2010 προήλθε από φιλανθρωπικές εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα που πραγματοποίησε η ίδια, το 55% από την υποστήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας και των ανθρώπων καλής θέλησης και το 2% από τις συνδρομές των μελών της. Τα ποσά που συγκεντρώνονται από όλες τις δραστηριότητες της Ένωσης, μοιράζονται ισόποσα στα μέλη της στο τέλος κάθε έτους. Ο εθελοντισμός αποτελεί κινητήριο μοχλό της Ένωσης και συμβάλλει αποφασιστικά στην επιτυχημένη υλοποίηση των εκδηλώσεων και τη γενικότερη προώθηση των σκοπών της.

ΤίτλοςΠεριοχήΗμ/νίαΑγγελία

Πίσω στην αρχική