Οικογένεια και Παιδί

Λίγα λόγια για εμάς….

Ο σύλλογος «Οικογένεια & Παιδί» είναι ένας νεοσύστατος σύλλογος κοινωνικής στήριξης. Δημιουργήθηκε από μια ομάδα ατόμων με στόχο να δημιουργήσει δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης και να αποτελέσει ο ίδιος  τον πυρήνα δράσεων κοινωνικής στήριξης.

Το ερέθισμα για τη δημιουργία του συλλόγου ήταν ένα πολύ σοβαρό περιστατικό που συνέβη στην οικογένεια της σημερινής προέδρου. Ο μεγαλύτερος από τους δύο γιους της μη μπορώντας να ανταπεξέλθει  στις κοινωνικοοικονομικές καταστάσεις  αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Τα προβλήματα της οικογένειας μεγάλωσαν αντί να εξαλειφθούν όταν αντιμετώπισαν την πραγματικότητα στον τομέα της περίθαλψης και την γραφειοκρατία γύρω από αυτή. Με την βοήθεια συγγενών και φίλων κατάφεραν εν τέλει να βγουν νικητές από την προβληματική κατάσταση στην οποία είχαν περιέλθει. Και κάπως  έτσι ξεκίνησε ο σύλλογος μας….

Μετά από αυτό το γεγονός,  η οικογένεια του παιδιού αλλά και οι φίλοι τους κινητοποιήθηκαν και αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν σύλλογο ο οποίος θα παρείχε βοήθεια σε οικογένειες που είχαν κάποιο μέλος του σε νοσοκομείο και χρειάζονταν πάσης φύσεως βοήθεια. Όμως και πάλι ήρθαν αντιμέτωποι με την γραφειοκρατία του συστήματος των νοσοκομείων που δεν επέτρεπε την πρόσβαση σε στοιχεία απαραίτητα για την παροχή στήριξης. Με τον καιρό και την δραστηριοποίηση των ιδρυτών και μελών του συλλόγου, ο αρχικός σύλλογος μετατράπηκε σε σύλλογο φροντίδας και στήριξης οικογενειών με παιδιά που βρίσκονται σε φτώχεια και απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό.

Δυστυχώς, η διαρκώς επιδεινούμενη κρίση έκανε το «Οικογένεια και Παιδί» απαραίτητο διότι πλέον εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό οικογενειών.

Το έργο μας….

Σχεδόν όλες οι οικογένειες οι οποίες στηρίζουμε αποτελούνται από άνεργους γονείς και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι στηρίζουμε και εξυπηρετούμε τους ανθρώπους που έρχονται σε εμάς ανεξάρτητα από την εθνικότητα και  την θρησκεία τους.

Μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας μας εξυπηρετούμε σχεδόν 300 οικογένειες, στηρίζοντας  αυτές  με:

  • Είδη ένδυσης/υπόδησης
  • Είδη διατροφής
  • Είδη προσωπικής υγιεινής
  • Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών

Εκτός από τις παραπάνω υπηρεσίες μας πολύ συχνά παρέχεται ,όπου κρίνεται απαραίτητο, και ψυχολογική υποστήριξη από εθελοντές ψυχολόγους.

 

Το όραμά μας….

Η ραγδαία αύξηση των περιστατικών που αιτούνται βοήθεια αλλά και τα ρούχα και τρόφιμα που συγκεντρώνουμε σε συνδυασμό με την ανάγκη για ορθή ψυχοκοινωνική στήριξη των οικογενειών μας οδήγησαν στην αλλαγή έδρας, στην οποία πλέον θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε και να λειτουργήσουμε το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας και Παιδιού όπου θα παρέχεται ολοκληρωμένο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής στήριξης παράλληλα με τη λειτουργία του Charity Shop στο οποίο θα γίνεται ανταλλαγή τροφίμων με καινούργια είδη ένδυσης και υπόδησης.

Οι οικονομικοί μας Πόροι…..

Τελειώνοντας αυτήν την εισαγωγή θα θέλαμε να τονίσουμε ότι μέχρι σήμερα το έργο μας στηρίζεται καθαρά στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τα έσοδα προέρχονται από δωρεές συνανθρώπων μας και πώληση αντικειμένων που φέρουν το λογότυπο του φορέα μας. Δεν έχουμε καμία στήριξη προς το παρόν από κάποιον  επίσημο κρατικό  ή δημοτικό φορέα. Για να διατηρήσουμε την οικονομική μας ανεξαρτησία και να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο μας στοχεύουμε σε συνεργασίες στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών  Δικτύων Συνεργασιών αλλά και τη συνέχιση στήριξης από καθημερινούς ανθρώπους και από εταιρείες.

«Δεχόμαστε επίσης προσφορές τροφίμων μακράς διάρκειας».

 

ΤίτλοςΠεριοχήΗμ/νίαΑγγελία

Πίσω στην αρχική