ΚΥΨΕΛΗ


Το Μικτό Κέντρο Διημερεύσης Ημερήσιας Φροντίδας για Α.με.Α. η "ΚΥΨΕΛΗ" ιδρύθηκε το 1996-Διοικείται από 7 μελές Συμβούλιο 4 Α.με.Α. και 3 γονείς Α.με.Α.- Σύμφωνα με το ΦΕΚ 836/19/3/2012 έχει ανανεώθει η Ειδική Πιστοποίηση του ως φορέα παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας.

Στα 14 χρόνια λειτουργίας της "Κυψέλης" κάναμε ενεργή την παρουσία μας στο Νομό, αγωνιζόμενοι τόσο για τα ίδια τα άτομα με αναπηρία όσο και για τις οικογένειες τους, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους προσφέροντας υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας. Καταφέραμε να απεγκλωβίσουμε τα παιδιά από το σύνηθες περιβάλλον της οικογένειας και της γειτονιάς και να τους προσφέρουμε μια ζεστή αγκαλιά συνδυάζοντας την ψυχαγωγία και την μάθηση.

Καθημερινά εφαρμόζουμε προγράμματα στο κέντρο μας με απώτερο στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση των μελών, την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των ικανοτήτων τους, την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων, την κοινωνικοποίηση, την συμβουλευτική τους υποστήριξη κ.α.

Στο κέντρο μας φιλοξενούνται Άτομα με Αναπηρία όλων των μορφών με ποσοστό 50% και άνω.

Εθελοντισμός

Βασικό κύτταρο της "Κυψέλης" είναι η ανιδιοτελής προσφορά στον συνάθρωπο. Η αξιοποίηση της εθελοντικής προσφοράς ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων ( δάσκαλοι μουσικής, ηλεκτρονικών υπολογιστών, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές) αλλά και ατόμων χωρίς συγκεκριμένη ειδικότητα και η οργάνωση των ενεργειών τους σε ένα συντονισμένο πρόγραμμα, ικανό να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών σε διάφορους τομείς, συμβάλλουν στις προσπάθειες για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των παιδιών.

Επικοινωνία

Μπορείτε να μας βρείτε στην νέα μας διεύθυνση: Δικελή 4 ( Επάνω Σκάλα), Μυτιλήνη, 81100.

Τηλέφωνο: 22510 20022
E-mail: kipseli-amea@windowslive.com
Fax: 22510 20022

 

ΤίτλοςΠεριοχήΗμ/νίαΑγγελία

Πίσω στην αρχική