Αντιμετώπιση Παιδικού ΤραύματοςΗ “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” έχει ως σκοπό την μείωση των παιδικών ατυχημάτων και την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών.
Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία περίπου 500.000 παιδιά τραυματίζονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, από τα οποία 700 πεθαίνουν και 3.000 μένουν ανάπηρα.


Το Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” εδώ και τέσσερα χρόνια καταβάλει τεράστια προσπάθεια να αλλάξει αυτά τα δεδομένα με τέσσερις καθοριστικούς τρόπους οι οποίοι είναι:
 
1. Η Δημιουργία Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα Δημόσια Νοσοκομεία, όπου το   τραυματισμένο παιδί εισάγεται κατευθείαν και σταθεροποιείται χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος ψάχνοντας τον αρμόδιο γιατρό ή Τμήμα.

Το Σωματείο έχει καταφέρει να δημιουργήσει και να εξοπλίσει 5 Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών:
 
 • Στο Νοσοκομείο Παίδων ‘’Παίδων Πεντέλης’’ με τη  δωρεά του Ιωάννη Β. Βαρδινογιάννη (έτος: 2011).
 • Στο Νοσοκομείο Παίδων ‘’Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού’’ με τη δωρεά του Ιδρύματος  “Σταύρος Νιάρχος” (έτος: 2012).
 • Στο ‘’Ιπποκράτειο’’ Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με τη δωρεά των εταιρειών ‘’OTE-COSMOTE’’ (έτος: 2014) .
 • Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ‘’ΠΑΓΝΗ’’ με τη δωρεά των εταιρειών ‘’Norton Rose Fulbright Greece’’, ‘’Ελληνικά Πετρέλαια’’ και ενός Ανώνυμου Δωρητή (έτος: 2014).
 • Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη με τη δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση (έτος: 2014).

2. Η Εκπαίδευση γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και διασωστών του Ε.Κ.Α.Β. με την χρηματοδότηση σεμιναρίων για την άμεση και σωστή αντιμετώπιση του τραυματισμένου παιδιού. ( 973 συμμετοχές μέχρι σήμερα)

3. Η Προσφορά ιατρικών μηχανημάτων και ειδικού εξοπλισμού στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία.

4. Η Πρόληψη, με ομιλίες σε παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου, στους γονείς των και στους εκπαιδευτικούς των. Μέχρι σήμερα τις παρουσιάσεις έχουν παρακολουθήσει 34.447 μαθητές και 2.537 εκπαιδευτικοί και γονείς. Έχει διαπιστωθεί ότι η σωστή ενημέρωση μπορεί να μειώσει τον αριθμό και την σοβαρότητα των ατυχημάτων έως και 50%.

Το συνολικό ύψος του ως άνω έργου από τον Μάιο του 2010 μέχρι σήμερα ανέρχεται στο ποσό των € 769.941.

Σήμερα οι άμεσοι στόχοι μας είναι:
 
 • Η δημιουργία Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο ‘’Καραμανδάνειο’’ Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών.
 • Η ολοκλήρωση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου ''ΠΑΓΝΗ'' με τον απαραίτητο εξοπλισμό.
 • Η προώθηση του προγράμματος «Υποστήριξη Παιδιών με Νοσήματα του Αναπνευστικού Συστήματος» το οποίο έχει ως σκοπό την δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στις αντίστοιχες μονάδες των Παιδιατρικών Νοσοκομείων, για την παροχή φροντίδας υψηλής ποιότητας στα παιδιά με νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος.
 • Η αγορά μηχανημάτων απαραίτητων για την κάλυψη ουσιαστικών και άμεσων αναγκών στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία.
 • Η χρηματοδότηση του προγράμματος ‘’Εκπαίδευση Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού στην Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος’’ ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους ενδιαφερόμενους να διευρύνουν τις γνώσεις των στην αντιμετώπιση επειγόντων παιδιατρικών περιστατικών.
 • Η συνέχιση του προγράμματος ‘’Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων’’ με ομιλίες σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία.

Εάν επιθυμείτε να γίνετε μέλος μας ή να υποστηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά απευθυνθείτε  στα τηλ.: 210 6741.933 και 210 6740.118 ή με  e-mail στο info@pedtrauma.gr.
 
ΤίτλοςΠεριοχήΗμ/νίαΑγγελία

Πίσω στην αρχική