Κάνουμε τον κόσμο μας πιο πράσινο, με μηδενική ή ελάχιστη ποσότητα νερού ποτίσματος.
Το 35% της χερσαίας γήινης επιφάνειας απειλείται σήμερα από ερημοποίηση χωρίς να περιλαμβάνονται σ’ αυτό οι ήδη υπάρχουσες έρημοι.
Δάση που καίγονται δύο φορές κατ’ επανάληψη και επομένως είναι αδύνατον να αναγεννηθούν από μόνα τους, χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση, προστίθενται επίσης σ’ αυτό το ποσοστό.
Το ποσοστό διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που παράγεται αυτή τη στιγμή από ανθρώπινη δραστηριότητα έχει ξεπεράσει προ πολλού τα αποδεκτά επίπεδα. Αναγκαζόμαστε να θάψουμε μέσα στη Γη το διοξείδιο του άνθρακα, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να εμποδίσουμε την περαιτέρω εξάπλωσή του στην ατμόσφαιρα. Ποιος ξέρει όμως τι παρενέργειες θα έχει η μέθοδος αυτή…
Ο μόνος αποτελεσματικός και φυσικός τρόπος να περιορίσουμε το περίσσευμα διοξειδίου του άνθρακα που προκαλεί την υπερθέρμανση του πλανήτη είναι να φυτεύουμε συνέχεια δέντρα, τα οποία δεσμεύουν το διοξείδιο που άνθρακα και παράγουν οξυγόνο.
Η αναδάσωση μεγάλων εκτάσεων θα οδηγήσει σε σταθεροποίηση των περιβαλλοντικών συνθηκών και θα αποτελέσει εμπόδιο στην άνοδο της παγκόσμιας θερμοκρασίας, ένα φαινόμενο με απρόβλεπτες συνέπειες.
Ένα μεγάλο τμήμα από τις υπάρχουσες ερήμους και σαβάνες μπορεί να μετατραπεί ακόμη και σε εύφορες περιοχές, ικανές να παράγουν αγροτικά προϊόντα, συμβάλλοντας επομένως στην καταπολέμηση της πείνας παγκοσμίως, σε έναν πλανήτη η πληθυσμός του οποίου υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 10 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050.
Η Arid Zone Afforestation έχει στόχο την καταπολέμηση της ερημοποίησης και την ενίσχυση των δενδροφυτεύσεων στις περιοχές που είναι περισσότερο απαραίτητες, χρησιμοποιώντας μόνο το 1/20ό των υδάτινων πόρων που θα χρειάζονταν οι παραδοσιακές μέθοδοι φύτευσης.
Τα προγράμματα αναδάσωσης της AZA μπορεί να περιλαμβάνουν:
Πλεονεκτήματα της αναδάσωσης σε ερημικές περιοχές