Ανακύκλωση Σαπουνιού & Χρησιμοποιημένων Ελαίων

Η δράση μας ξεκίνησε σαν ιδέα πριν από αρκετά χρόνια όταν μένοντας σε διάφορα ξενοδοχεία ανά τον κόσμο, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, μας απασχολούσε το που καταλήγει όλο αυτό το σαπούνι το οποίο καθημερινά πετιέται από τα δωμάτια, και πως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί μέσα στο πλαίσιο της ανακύκλωσης.Χωρίς όμως τις κατάλληλες γνώσεις το ερώτημά μας παρέμενε για πολύ καιρό αναπάντητο. Και τότε ήταν που μέσα από την αλλαγή καριέρας, ήρθε και η απάντηση στην ερώτηση που ανέκυπτε κατά την επίσκεψή μας σε κάποιο τουριστικό κατάλυμα.
Η δράση μας (Ανακύκλωση Σαπουνιού & Χρησιμοποιημένων Ελαίων) ονομάστηκε "Soap For All" γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει όλοι οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση στα προϊόντα καθαριότητας του χώρου τους και να μπορούν να φροντίζουν την προσωπική τους υγιεινή.

Έτσι λοιπόν μέσα από τις γνώσεις που αποκτήσαμε στο αντικείμενο της σαπωνοποιίας ( για επαγγελματικούς λόγους)  και αρκετό πειραματισμό, καταφέραμε να βρούμε τον τρόπο να ανακυκλώνουμε τα υπολείμματα σαπουνιών από τα τουριστικά καταλύματα, πετυχαίνοντας με αυτό τον τρόπο να εξασφαλίζουμε αρκετά κιλά σαπούνι για κοινωφελή ιδρύματα και ομάδες που έχουν ανάγκη αλλά παράλληλα να αυξήσουμε τα πράγματα που μπορούμε να ανακυκλώσουμε προστατεύοντας το περιβάλλον.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα αναπτύξαμε την δράση μας και στην ανακύκλωση χρησιμοποιημένων ελαίων με την λογική ότι οι Έλληνες χρησιμοποιούν αρκετό λάδι (κυρίως ελαιόλαδο) στην καθημερινή διατροφή τους και αυτό μετά την χρήση του, καταλήγει συνήθως στους νεροχύτες και από εκεί στον υδροφόρο ορίζοντα με καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον.
Με την δράση μας δώσαμε λοιπόν την δυνατότητα σε όσους είναι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι να συλλέγουν το λάδι που θα πετούσαν και να μας το φέρνουν με σκοπό να το μετατρέψουμε σε σαπούνι το οποίο και αυτό προσφέρεται σε κοινωνικά ιδρύματα και ομάδες που έχουν ανάγκη.
Όλη η διαδικασία πραγματοποιείται από εθελοντές και τα σαπούνια που παρασκευάζονται ΔΕΝ πωλούνται και ΔΕΝ αποφέρουν, καθ' οιονδήποτε τρόπο, κέρδος σε κάποιο από τα εμπλεκόμενα μέρη.
Τα υλικά που χρειάζονται για την διαδικασία της ανακύκλωσης είναι προσφορές εταιριών που συμμετέχουν στην δράση μας ως χορηγοί μέσα από το δικό τους πλαίσιο δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Δεν διαχειριζόμαστε χρήματα!!!
Δεν ζητάμε οικονομική συμμετοχή από τα μέλη της δράσης!!!

Για εμάς ο εθελοντισμός είναι βασικό στοιχείο μιας σωστά οργανωμένης κοινωνίας.
Σας καλούμε να γίνετε μέλος της Ανακύκλωσης Σαπουνιού & Χρησιμοποιημένων Ελαίων!!
Σας καλούμε να γίνετε και εσείς μέλος αυτής της μεγάλης παρέας!!!

Γιατί να Γίνω Μέλος της Δράσης

  • Διότι με την ανακύκλωση σαπουνιού & χρησιμοποιημένων ελαίων θα έχετε λιγότερα απορρίματα ενώ παράλληλα τα παραγόμενα σαπούνια θα είναι χρήσιμα σε αρκετούς ανθρώπους
  • Διότι με την ανακύκλωση σαπουνιού & χρησιμοποιημένων ελαίων προστατεύετε το περιβάλλον καθώς το σαπούνι είναι βιοδιασπώμενο
  • Διότι το λάδι που θα πετιόταν στο νεροχύτη θα ήταν επιβλαβές για το περιβάλλον μολύνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα
  • Διότι με αυτή την δράση ανακύκλωσης σαπουνιού & χρησιμοποιημένων ελαίων μπορείτε να ξεκινήσετε την προσπάθεια για να αποκτήσει το κατάλυμά σας την πιστοποίηση "Green Key"
  • Διότι με τις δράσεις που μπορείτε να οργανώσετε μπορείτε να εμπνεύσετε τους πελάτες σας, τους συνεργάτες αλλά και τους ανθρώπους που εργάζονται στο κατάλυμά σας
  • Διότι με τις δράσεις ανακύκλωσης σαπουνιού & χρησιμοποιημένων ελαίων που μπορείτε να οργανώσετε μπορείτε να μετεφέρετε το μήνυμα της ανακύκλωσης στην τοπική κοινωνία όπου βρίσκεται το κατάλυμά σας.
  • Διότι μέσα από την δράση ανακύκλωσης σαπουνιού  & χρησιμοποιημένων ελαίων γίνεστε μέλος μιας μεγάλης παρέας που έχει την ίδια φιλοσοφία
  • Διότι οι δράσεις ανακύκλωσης σαπουνιού & χρησιμοποιημένων ελαίων που μπορείτε να διοργανώσετε είναι δημιουργικές και προάγουν την συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων.
  • Διότι δεν χρειάζεται χρήματα, είναι απολύτως εθελοντικό και το αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό για τα κοινωφελή ιδρύματα και τις ομάδες που βρίσκονται σε ανάγκη
  • ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ... ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!


Βρισκόμαστε: Βασ. Κωνσταντίνου 19 & Ηφαίστου, Ανάβυσσος
Τηλ. – Φαξ: 22910 38063
Κινητό: 6974 115115
Email: [email protected]

ΤίτλοςΠεριοχήΗμ/νίαΑγγελία

Πίσω στην αρχική