ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ

Στο Σύλλογο γονέων ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ στόχο έχουμε να εξασφαλίσουμε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) στους ενήλικες με νοητική υστέρηση, με ειδικά διαμορφωμένες συνθήκες, έτσι ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν αυτόνομα όταν δεν θα υπάρχουν οι γονείς τους στη ζωή.
Καθημερινά παρέχουμε στις Σ.Υ.Δ. εξειδικευμένο προσωπικό που προσέχει, διαπαιδαγωγεί και κοινωνικοποιεί τους φιλοξενούμενους σε 24ώρη βάση ή όποτε το χρειάζονται. ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ παρέχει άνεση και ομαλότητα στη καθημερινή ζωή των ενηλίκων με Νοητική υστέρηση, διευκολύνει τις διακοπές τους σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο και παρέχει συνεχή στήριξη σε αυτούς και τις οικογένειές τους. Το αποτέλεσμα αυτού του έργου είναι ότι οι υποστηριζόμενοι μας ενδυναμώνονται, βελτιώνονται και προωθούν τη θετική εικόνα του εαυτού τους, καλλιεργώντας παράλληλα τις δεξιότητές τους.

ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ:
Εστιάζουμε στην εξατομίκευση. Σεβόμαστε την προσωπικότητα του κάθε ατόμου. Τους βοηθάμε να ενταχθούν στη κοινότητα ως ενεργά μέλη της.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ:
Ο Σύλλογος μας ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ιδρύθηκε το 2002 από ομάδα οικογενειών και με πρωτοβουλία της μητέρας Κυριακής Ιωάννου και της ψυχολόγου Πέννυ Παπανικολοπούλου, θέλοντας να καλύψουμε το κενό που υπήρχε μέχρι τότε στον τομέα της Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για νέους άνω των 18 ετών με νοητική υστέρηση.
Πολύτιμη τεχνογνωσία για την ίδρυση του Συλλόγου λάβαμε από τον οργανισμό TACT της Μεγάλης Βρετανίας ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στην προσφορά υπηρεσιών Στέγασης για άτομα με αναπηρία έχοντας λειτουργήσει με υποδειγματικό τρόπο ανάλογα πρωτοποριακά προγράμματα.
Είμαστε μέλη της ΜΕΛΕΔΩΝΗΣ και της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ. Συνεργαζόμαστε με την TACT HELLAS και τον οργανισμό LIVES THROUGH FRIENDS.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

 • Δημιουργική Διαχείριση Ελεύθερου Χρόνου
 • Συμβουλευτική Στήριξη Ατόμων και Οικογενειών
 • Κοινωνικοποίηση
 • Έκφραση & Ψυχαγωγία
 • Αθλητικές Δραστηριότητες
 • Υποστηριζόμενη Διαβίωση

 

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ:

 1. Απόλαυση της θαλπωρής του σπιτιού από όλους τους κατοίκους στις ΣΥΔ
 2. Η δημιουργία ενεργού κύκλου φίλων για όλα τα άτομα που υποστηρίζουμε
 3. Η ανάπτυξη των δυνατοτήτων των κατοίκων των ΣΥΔ
 4. Ο σεβασμός των προσωπικών επιλογών κάθε ενοίκου
 5. Η οικονομική ασφάλεια και η καλή προοπτική για το μέλλον
 6. Η φυσική καθημερινή παρουσία στις ΣΥΔ προσωπικού υποστήριξης, μελών της οικογένειας, φίλων και εθελοντών

 

ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ :
Λειτουργούμε δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, με εξατομικευμένα προγράμματα υποστήριξης των φιλοξενούμενων, οι οποίοι δρουν, ζουν και αναπτύσσονται ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας. Ήδη βρισκόμαστε σε στάδιο δημιουργίας τρίτης στέγης και για να συνεχίσουμε με επιτυχία το έργο μας ο Σύλλογος χρειάζεται τη βοήθεια και την υποστήριξη τόσο της τοπικής όσο και της ευρύτερης κοινωνίας.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ :
Η φιλοσοφία του Συλλόγου ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ είναι να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον για τους ενοίκους σε κάθε Σ.Υ.Δ., εστιάζοντας στην εξατομίκευση και στο σεβασμό της προσωπικότητας του κάθε ατόμου. Αντίθετα από κάθε λογική ιδρυματοποίησης, φέρνουμε τους υποστηριζόμενους ακόμη πιο κοντά στην κοινωνία και τη γειτονιά μέσα από ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης και προσφοράς. Άλλωστε στο ΠΕΤΑΓΜΑ όλα τα άτομα με Νοητική Υστέρηση αντιμετωπίζονται ως διαφορετικές προσωπικότητες με βάση τις ξεχωριστές ικανότητες και δυνατότητές τους και όχι την αναπηρία τους.

ΕΔΡΑ :
Θεοκρίτου 10
T.K.: 153 51 Παλλήνη

Τηλ : 210 6723232
Φαξ : 210 6042578

ΤίτλοςΠεριοχήΗμ/νίαΑγγελία

Πίσω στην αρχική