Ένα Παιδί, Ένας Κόσμος

Το «Ένα παιδί, ένας κόσμος» ιδρύθηκε το 2009 από ιδιωτική πρωτοβουλία και απευθύνεται σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν κοινωνικο-οικονομικές προκλήσεις. Μαζευτήκαμε σε γραφεία κοντά στο Πεδίο του Άρεως - φίλοι και επαγγελματίες, όλοι με κέφι και ενθουσιασμό, με σκοπό να συνεισφέρουμε στο να ξεπεραστούν δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν "μικροί πρίγκηπες" της σημερινής κοινωνίας.

«Ένα παιδί, ένας κόσμος»  λοιπόν, γιατί κάθε ένα παιδί είναι ένας ολόκληρος κόσμος.

Είναι το μέλλον μας, είναι το παρελθόν του καθένα μας  και σίγουρα τα παιδιά είναι εκείνα που ζουν και βιώνουν το παρόν πιο έντονα από εμάς.

Με κινητήρια δύναμη εκείνη της ψυχής που η μοναδικότητα του καθενός μας έχει να προσφέρει, ισότιμοι, θέλουμε να δημιουργήσουμε κρίκους αλληλεγγύης και να είμαστε κοντά σε οικογένειες που έχουν μικρά παιδιά και που επιζητούν στήριξη.

Εθελοντική Εργασία:

Η συμμετοχή των εθελοντών είναι ιδιαιτέρως σημαντική για το έργο του «ένα παιδί, ένας κόσμος».  Οι εθελοντές πλαισιώνουν όλες τις υπηρεσίες μας. Συνοδείες σε δημόσιες υπηρεσίες με τις οικογένειες, συνοδείες στις επισκέψεις κατ’οίκον με τους κοινωνικούς λειτουργούς, οργάνωση αποθήκης, εκμάθηση ελληνικών, είναι κάποιες από τις δραστηριότητες που βασίζονται στους εθελοντές της ομάδας μας.

Επίσης, η συνεργασία μας με επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων είναι ουσιαστική.

 Η στήριξη από γιατρούς, παιδίατρους, οδοντίατρους, επισκέπτες υγείας, ψυχολόγους, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, μαίες, νομικούς συμβούλους, διερμηνείς, δασκάλους, και καθηγητές, είναι πολύτιμη για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι εξυπηρετούμενες οικογένειες.

 

Υλική Βοήθεια:

Οι ανάγκες των οικογενειών που εξυπηρετούμε είναι πολλές.

Με την βοήθεια δωρεών από ιδιώτες και εταιρίες, προσπαθούμε να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες, μέχρι να είναι οι οικογένειες αυτάρκεις. Μπορείτε κι εσείς να συμβάλλετε στην προσπάθεια αυτή, με την προσφορά σε είδη όπως: τρόφιμα μακράς διαρκείας, γάλα, είδη ρουχισμού, παιδικά είδη (καρότσια, παιχνίδια, πάνες κ.α.), σχολικά είδη, οικιακές συσκευές, κ.α.

Επικοινωνία:

Ένα παιδί, ένας κόσμος !
αστική μη κερδοσκοπική εταιρία
Ρεθύμνου 10, 106 82 Αθήνα
Τ. 210-88.38.512
Φ. 210-88.38.519
info@paidi-kosmos.gr

ΤίτλοςΠεριοχήΗμ/νίαΑγγελία

Πίσω στην αρχική