Άγγιγμα Ζωής

Το ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ είναι μία Αστική, ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, που στοχεύει στη στήριξη και φροντίδα ατόμων με νεοπλασία και το περιβάλλον τους. Η παροχή όλων των υπηρεσιών μας προς τους ωφελουμένους είναι δωρεάν.

Μέχρι σήμερα, έχουμε υποστήρίξει περισσότερες από 190 οικογένειες και ευελπιστούμε να υποστηρίξουμε περισσότερες από 250 οικογένειες  και να προσεγγίσουμε περισσότερα από 1.000 άτομα μέσα από τις δράσεις ενημέρωσης & πρόληψης.

Όραμά μας είναι η διάχυση – ανάπτυξη της ενημέρωσης αλλά και η παροχή της καλύτερης δυνατής φροντίδας με απώτερο σκοπό την κοινωνική ευημερία των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους.

Στόχος μας ήταν η δημιουργία μίας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας που θα προσθέτει ουσιαστική αξία και ειδοποιώ διαφορά στις δράσεις άλλων συλλόγων με έμφαση στην κοινωνική αλληλεγγύη και κοινωνική πρόνοια. Ο τομέας της υγείας πλήττεται καίρια, στερώντας αρκετές φορές το αναφθαίρετο δικαίωμα των πολιτών σε ίση πρόσβαση στο εθνικό σύστημα υγείας, την υγειονομική φροντίδα και υποστήριξη.

Καινοτομία μας στο ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ είναι η παροχή 2ης ιατρικής γνωμάτευσης, και η εξασφάλιση 2ης γνώμης -και στο κομμάτι των βιοψιών-, εντελώς δωρεάν, ενώ ταυτόχρονα έμφαση δίνεται και στην εξατομικευμένη κοινωνική υποστήριξη των ασθενών.

Το πρόγραμμά μας, εκπονήθηκε μετά από καταγραφή περιστατικών και βιώνοντας καθημερινά την επιτακτική ανάγκη για δράση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς καρκίνου αλλά και το οικείο τους περιβάλλον, στην Ελλάδα του σήμερα, στην Ελλάδα της κρίσης και εστιάζει στην ενίσχυση της πρόνοιας και της υποστήριξης προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.  (επισυναπτόμενο έγγραφο: Σχέδιο Δράσης)

Επιδίωκόμενο αποτέλεσμα του προγράμματός μας είναι η ενημέρωση του κοινού για την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης & βέλτιστης θεραπείας, η Ιατρική, Ψυχολογική αλλά και Κοινωνική υποστήριξη των ασθενών, με απώτερο στόχο την μείωση των νέων περιστατικών αλλά και την αναχαίτηση της εξέλιξης της νόσου.

Μέλημά μας να πάρουμε τον ασθενή από το χέρι να προχωρήσουμε μαζί και με την χρήση κατάλληλης φροντίδας να αποφύγουμε καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού, να μειώσουμε τα έξοδα που επιβαρύνεται η οικογένεια για την ασθένεια, την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας που τους ταλαιπωρεί και επιβαρύνει και να επαναφέρουμε στο μέγιστο δυνατόν τις ισορροπίες στο σπίτι του ασθενούς.

H υλοποίηση των δρασεών μας γίνεται μέσα από συνεργασίες, δωρεές και επιδοτήσεις ενώ μέρος των δράσεών μας θα καλυφθεί από έσοδα των δραστηριοτήτων μας, τα οποία ευελπιστούμε να έχουν αυξητική τάση, έτσι ώστε στο μέλλον να καλύπτουν το 70% του προϋπολογιμού μας, εξασφαλίζοντάς την βιωσιμότητά μας .

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι οι δράσεις μας για το  "Καρκίνος & 3η Ηλικία" χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα ΤΙΜΑ με το οποίο έχουμε συνεργασία, ενώ παράλληλα, σχεδιάζουμε κοινές δράσεις και με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με την οποία επίσης συνεργαζόμεθα.

Επίσης, είμαστε στην ευχάριστη και τιμητική θέση να σας αναφέρουμε ότι και το Ίδρυμα ΛΑΤΣΗ θα βρίσεται δίπλα μας και θα χρηματοδοτήσει το πιλοτικό πρόγραμμά μας υποστήριξης ογκολογικών ασθενών σε απομονωμένα νησιά.

Η εμπιστοσύνη και υποστήριξη σημαντικών φορέων είναι πολύτιμη για εμάς καθώς αποτελούν επιβράβευση του έργου μας μέχρι σήμερα και μας δίνουν ώθηση για το μέλλον.

Tο ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ έχει διακριθεί για το έργο του στα Social Business Excellence Awards (finalists) που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και του British Council, όπως και από τον Δήμο Αθηναίων ως υπόδειγμα "Best Practice" κοινωνικής επιχείρησης (ΕΠΙΧΕΙΡΩ ΚΟΙΝΟΜΙΚΑ).

Επικοινωνία :

ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ MAKE

Ιατρική – Ψυχολογική – Κοινωνική υποστήριξη καρκινοπαθών
Διεύθυνση : Μ. ΜΠΟΤΣΑΡΗ 20Γ – 145 64 ΚΗΦΙΣΙΑ

Τηλέφωνο:  215 5353577

E-mail: [email protected]


Facebook: www.facebook.com/agigma.zois

ΤίτλοςΠεριοχήΗμ/νίαΑγγελία

Πίσω στην αρχική