Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (Ε.Σ.Ε.Π.Α.)

profil

Το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (Ε.Σ.Ε.Π.Α.) ιδρύθηκε  στην Ελλάδα το 1998 και είναι Εθελοντική Οργάνωση εγγεγραμμένη στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με αριθμό 004/2001, και στο Υπουργείο Εξωτερικών, με αριθμό μητρώου 428.

 

Σκοπός του είναι η δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου Εθελοντικών Πυροσβεστικών - Διασωστικών Σταθμών, το οποίο να συμπληρώνει τα κενά που υπάρχουν στο Δίκτυο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Παράλληλα να παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς ασθενών και τραυματιών υποστηρίζοντας το δίκτυο του ΕΚΑΒ.

Ο θεσμός  της  Εθελοντικής Πυρόσβεσης είναι παγκόσμιος, ενώ αντίστοιχες οργανώσεις

 υπάρχουν σε όλη την  Ευρωπαϊκή  Ένωση και τον υπόλοιπο κόσμο, με τις οποίες το Ε.Σ.Ε.Π.Α. βρίσκεται σε τακ

τική επικοινωνία μέσω της συμμετοχής του στη CTIF (Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυρόσβεσης και Διάσωσης).

Το Ε.Σ.Ε.Π.Α. συμμετέχει με εκπροσώπους του στις επιτροπές της CTIF που διαμορφώνουν το παγκόσμιο πυροσβεστικό γίγνεσθαι σχετικά με νέες τεχνολογίες και διαρκή πληροφόρηση στα παγκόσμια δρώμενα της πυρόσβεσης - διάσωσης. Παράλληλα επιτυγχάνεται η σύσφιξη σχέσεων με συναδέλφους από όλο τον κόσμο, πάντα με απώτερο σκοπό την προστασία του Έλληνα πολίτη όπου παραστεί ανάγκη. Στις πρόσφατες εκλογές της CTIF, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Ε.Π.Α. κ. Νίκος Σαχινίδης εκλέχθηκε Πρόεδρος της Επιτροπής Δασοπυρόσβεσης της CTIF για την επόμενη τετραετία.

 

Δωδεκανήσου 23

4ος Όροφος

Τ.Κ. 54626 Θεσσαλονίκη

Τηλ.  2310 543 880

Φαξ. 2310 543 876

ΤίτλοςΠεριοχήΗμ/νίαΑγγελία

Πίσω στην αρχική