ΚΑΛΛΙΣΤΩ

Η Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση ΚΑΛΛΙΣΤΩ, δημιουργήθηκε το 2004 στη Βόρεια Ελλάδα, από επιστήμονες με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στα περιβαλλοντικά ζητήματα. Κύριοι στόχοι της οργάνωσης είναι η προστασία του περιβάλλοντος ως δημόσιου-συλλογικού αγαθού και η άσκηση ελέγχου στα κέντρα λήψης αποφάσεων, που αφορούν στο φυσικό περιβάλλον και στην ποιότητα της ανθρώπινης ζωής. 

Η ΚΑΛΛΙΣΤΩ εστιάζει τις προσπάθειές της στη διάσωση της αρκούδας και του λύκου, αναζητά τα ίχνη του λύγκα και  προστατεύει το τσακάλι. Δίνει έμφαση στη μελέτη, προστασία και διαχείριση των πληθυσμών και βιοτόπων των μεγάλων σαρκοφάγων και άλλων απειλούμενων ειδών της άγριας πανίδας,

ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει τη διατήρηση της άγριας ζωής στη χώρα μας, μέσα από το πρίσμα της συνύπαρξης των μεγάλων σαρκοφάγων με τους ανθρώπους.

Χάρη στην προσήλωση των ανθρώπων της αλλά και χάρη στην υποστήριξη των εθελοντών και υποστηρικτών της, η ΚΑΛΛΙΣΤΩ μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει πολλά:

 

  • Λειτουργεί Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την Αρκούδα (Bear Emergency Team-BET), η οποία επεμβαίνει κάθε φορά που κάποιο άγριο ζώο βρίσκεται σε κίνδυνο (περιπτώσεις τροχαίων, λαθροθηρίας κτλ)
  • Παρεμβαίνει για την εξουδετέρωση ή ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από μεγάλα τεχνικά έργα και άλλες ανθρώπινες επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον.
  • Σχεδιάζει και συντονίζει εκστρατείες και προγράμματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης.
  • Οργανώνει προγράμματα εθελοντικής εργασίας, με στόχο την ενημέρωση, ενεργοποίηση και συμμετοχή των πολιτών στις προσπάθειες διατήρησης του περιβάλλοντος.
  • Ασκεί πίεση προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων για τη θέσπιση και αποτελεσματική λειτουργία Προστατευόμενων Περιοχών, καθώς και εθνικών και διεθνών Δικτύων των Περιοχών αυτών (όπως το NATURA 2000) και “οικολογικών διαδρόμων” σύνδεσης μεταξύ τους.
  • Αναπτύσσει συνεργασίες με άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

Βρείτε την ΚΑΛΛΙΣΤΩ στο facebook:   Στο twitter:    Στο YouTube: 

Η ΚΑΛΛΙΣΤΩ υλοποιεί εθελοντικές δράσεις σε όλη τη διάρκεια του έτους κυρίως σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και σε δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν εθελοντικά στις δράσεις της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ μπορούν να επικοινωνούν μέσω mail με τη διεύθυνση [email protected] ή να συμπληρώσουν την φόρμα του εθελοντή στη ιστοσελίδα της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ http://www.callisto.gr/becomeAVolunteer.php.

ΤίτλοςΠεριοχήΗμ/νίαΑγγελία

Πίσω στην αρχική