ΛΟΓΟΣ-ΝΟΥΣ

Το Κέντρο Ημέρας «ΛΟΓΟΣ-ΝΟΥΣ» είναι μία δομή που απευθύνεται σε παιδιά με αυτισμό, ηλικίας από 7 έως 12 ετών, βασισμένο σε σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα κατάλληλα για τις ανάγκες αυτών των παιδιών με σκοπό την εξατομικευμένη υποστήριξη και την ενίσχυση των προσαρμοστικών τους δεξιοτήτων, στον υψηλότερο δυνατό βαθμό, για την προώθηση της αυτονομίας τους.

Οι εκπαιδευτικοί στόχοι του προγράμματος αφορούν σε τομείς όπως η επικοινωνία, το παιχνίδι, η αυτοεξυπηρέτηση και η κοινωνικοποίηση.

Για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω χρειάζεται ένα καλά δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες γνωστικές ανάγκες των παιδιών οι οποίες διαφέρουν ανάλογα με το αναπτυξιακό επίπεδο, την ηλικία, τις ικανότητές τους καθώς επίσης και τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα.

Παράλληλα στο Κέντρο Ημέρας αναπτύσσονται Προγράμματα Εκπαίδευσης και Υποστήριξης Οικογενειών. Στα προγράμματα αυτά παρέχεται εκπαίδευση σχετικά με τη διαχείριση των προβλημάτων και της συμπεριφοράς του ατόμου με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή και συμβουλευτική υποστήριξη στις οικογένειες των παιδιών που παρακολουθούν το Ημερήσιο Πρόγραμμα του Κέντρου Ημέρας.
 

ΤίτλοςΠεριοχήΗμ/νίαΑγγελία

Πίσω στην αρχική