Ορίζοντες

 
Η ιστορία του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» 
 
Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» είναι ένα μη κερδοσκοπικό, Ειδικώς Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο που δημιουργήθηκε το 1998 από γονείς Ατόμων με Αναπηρία, επιστήμονες και ευαισθητοποιημένους πολίτες. Λειτουργεί ως Μονάδα εξυπηρέτησης αναγκών εκπαίδευσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Αυτισμό στην Ηλιούπολη, εποπτεύεται από τη Δ/νση Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, την Περιφέρεια Αττικής και διοικείται από 7μελές Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται κυρίως από γονείς ατόμων με αναπηρίες.
 
H Μονάδα λειτουργεί ως Πιστοποιημένος Φορέας παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας Ατόμων με Αναπηρίες.
 
Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» απευθύνεται σε άτομα 14 ετών και άνω με Νοητική Υστέρηση και ήπιες διαταραχές συμπεριφοράς και σε Άτομα με Αυτισμό μέσης ή Υψηλής λειτουργικότητας.
 
Βασικός σκοπός μας είναι η διαρκής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα άτομα με αναπηρία. Επίσης, σκοπός μας είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία των εκπαιδευομένων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, την κοινωνική τους ενσωμάτωση και την βελτίωση ποιότητας ζωής των εκπαιδευόμενων, αλλά και των οικογενειών τους.
 
-Το κοινωνικό έργο που προσφέρει το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» είναι ουσιαστικό. Πρωτοπορεί με την εκπαίδευση και την απασχόληση ατόμων με αυτισμό από εξειδικευμένο προσωπικό με την εφαρμογή πρωτοποριακών προγραμμάτων. Ελάχιστοι εκπαιδευτικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα φιλοξενούν και εκπαιδεύουν άτομα με αυτισμό ηλικίας 14 ετών και άνω.
 
-Έχουμε στενή συνεργασία, ηθική υποστήριξη και συμπαράσταση από φορείς και υπηρεσίες του Δήμου μας. Επιπλέον, διοργανώνουμε εκδηλώσεις, σεμινάρια, ομιλίες για θέματα που απασχολούν την Ειδική Αγωγή και πιο συγκεκριμένα τα Άτομα με Αναπηρίες, τις οικογένειές τους και την κοινωνία. Συμμετέχουμε στα Special Olympics και σε άλλες αθλητικές δραστηριότητες.
 
Επιπλέον, συνεργάζεται με Φοιτητές Πρακτικής Ψυχολογίας του Πάντειου και σπουδαστές από Ιδιωτικά Ι.Ε.Κ.
 
Οι στόχοι μας
 
ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΣΗ - διερεύνηση και ανάπτυξη γενικών γνώσεων & δεξιοτήτων, κοινωνικοποίηση, προσέγγιση στην παραγωγική διαδικασία.
 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ - εκπαίδευση σε εργασιακές συνήθειες και εισαγωγή στην παραγωγική διαδικασία
 
Βασικοί μας στόχοι είναι:
 
  • η ανάπτυξη και ολοκλήρωση της προσωπικότητας των νέων αυτών,
  • η ένταξη και υποστήριξή τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα και προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης,
  • η κοινωνικοποίησή τους με τη συμμετοχή τους σε πολιτιστικές- αθλητικές δραστηριότητες και ποικίλα δρώμενα,
  • η διατήρηση της σωματικής και ψυχικής τους ευεξίας και η διεκδίκηση των προϋποθέσεων εκείνων που απαιτούνται για μια φυσιολογική και αξιοπρεπή ζωή των ατόμων αυτών και γενικότερα των Ατόμων με αναπηρία της περιοχής μας.


Τελικό ζητούμενο είναι να βοηθήσουμε τα άτομα αυτά, να συμμετέχουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς της ζωής, στηριζόμενα στον εαυτό τους.

ΤίτλοςΠεριοχήΗμ/νίαΑγγελία

Πίσω στην αρχική