Η Αγκαλιά

 

Ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού - Η Αγκαλιά υπάρχει για όλες εκείνες τις μητέρες που επέλεξαν να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους, ακούγοντας μόνο τη φωνή του.

Είναι σωματείο φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1998.

Με το Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού «η Αγκαλιά» παρέχει εντελώς δωρεάν υπηρεσίες και συμπαραστέκεται με ανιδιοτέλεια, αγάπη και σεβασμό στις γυναίκες εκείνες έγγαμες ή άγαμες, που διάφοροι λόγοι, κυρίως εγκατάλειψης, κακοποίησης, αλλά και κοινωνικοοικονομικοί, τις πιέζουν να οδηγηθούν στην βίαιη αφαίρεση της ζωής του εμβρύου - παιδιού τους. Προσφέρει προστασία στο παιδί από την κύησή του και μετά τον τοκετό, στη μητέρα του ηθική και υλική στήριξη. Γενικώς στηρίζει το θεσμό του γάμου και της οικογένειας και ενθαρρύνει την τεκνογονία.Παράλληλα συμβάλλει στην ενημέρωση του κοινού, σε όλη την Ελλάδα, πάνω σε θέ­μα­τα που αφορούν στην εγκυμοσύνη, στη μητρότητα, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στο δημογραφικό, με την οργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων, ομιλιών, ημερίδων και με την εκτύπωση και τη διανομή εντύπων.

Έτσι όλοι εμείς, τα μέλη, οι εργαζόμενοι, οι φίλοι, οι εθελοντές και οι χορηγοί που υποστηρίζουν την υλοποίηση των σκοπών του Συλλόγου, αγκαλιάζουμε την έγκυο και το έμβρυο - κσι στη συνέχεια τη μητέρα και το παιδί της - με φροντίδα και αγάπη, αισθανόμενοι ότι, όλοι μαζί, δημιουργούμε μια μεγάλη οικογένεια. Μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά, που λέγεται Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού. Στη σκέψη και τη ματιά όλων μας καθρεφτιζόταν πάντα αυτή η Αγκαλιά, που μεταμορφώθηκε σταδιακά σε ένα δυνατό "πιστεύω" για όλους μας. Έτσι, αποφασίστηκε αυτή "η αγκαλιά" να βγει και προς τα "έξω" - με το να προστεθεί στον τίτλο μας και να γίνει πια το νέο μας Σύμβολο.

Ένα παιδί, στην αγκαλιά της Μητέρας του.

Οι σκοποί του Συλλόγου εξακολουθούν να είναι οι ίδιοι: Προσφέρουμε προστασία στο παιδί από την κύησή του και μετά τον τοκετό, καθώς και στη μητέρα του και παράλληλα καλλιεργούμε και υπηρετούμε ένα πνεύμα φιλοτεκνίας και αποφυγής των εκτρώσεων.

Μετά από πολύμηνο προβληματισμό για την ανεύρεση μιας λέξης, που να εκφράζει τους σκοπούς του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού, τα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν ότι η πιο αντιπροσωπευτική μονολεκτική αναφορά στην ονοματοδοσία του, κατάλληλη και για την ευρύτερη αναγνωρισιμότητά του, η οποία συνάδει με την όλη αξιοπρεπή μέχρι σήμερα παρουσία και προσφορά του στον άνθρωπο, είναι η λέξη αγκαλιά.

Η αγκαλιά είναι το λύγισμα και των δυο χεριών, ώστε οι βραχίονες να έρχονται παράλληλα και κοντά στον κορμό, όπως όταν κάποιος κρατά κάτι/κάποιον προστατευτικά στο στήθος του, ή σφίγγει (κάποιον/κάτι) πάνω του.

Η μητέρα κοιμίζει το μωρό στην αγκαλιά της.
Μητρική αγκαλιά, θερμή αγκαλιά, ανοιχτή αγκαλιά,
τρυφερή αγκαλιά, στοργική αγκαλιά.

Ο Σύλλογος αγκαλιάζει και στηρίζει την έγκυο, στον αγώνα της να κρατήσει το παιδί της. Για τον καθένα μας, η αγκαλιά σημαίνει ότι αποδεχόμαστε τους σκοπούς του Συλλόγου και, έμπρακτα, βοηθούμε και υποστηρίζουμε την πραγματοποίησή τους. Μέχρι σήμερα αγκαλιάσατε όλοι εσείς οι Φίλοι την προσπάθειά μας αυτή και σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

Η πιο μεγάλη, η πιο ζεστή, η πιο γλυκειά, η πιο τρυφερή αγκαλιά, είναι η αγκαλιά της μάνας. Οι μητέρες που στηρίχθηκαν και στηρίζονται από τον Σύλλογό μας, έχουν εκφράσει και με επιστολές τους αυτή την αίσθηση του αγκαλιάσματος, που βρίσκουν κοντά μας. Και είναι ελπιδοφόρο και χαρούμενο το γεγονός, ότι έχουν βρει πλέον τον δρόμο τους - και θέλουν να εκφράσουν σε λίγες γραμμές, τα πολλά συναισθήματά τους, για την ανθρωπιά και την αγάπη που δέχθηκαν από τον Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού.

Οι Εθελοντές που στηρίζουν το έργο μας, παράλληλα με τους γενναιόδωρους Χορηγούς μας, είναι μια καθημερινή ενίσχυση της αισιοδοξίας μας και μια πολύ σημαντική στήριξη της "Αγκαλιάς". Είναι ευαισθητοποιημένοι άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, που προσφέρουν στην κοινωνία τον προσωπικό τους χρόνο - όσο θέλουν και μπορούν - εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την ευαισθησία τους, την αγάπη και το σεβασμό τους στη ζωή.

Οι Εθελοντές μας συνεισφέρουν ένα σημαντικό έργο στήριξης των οικογενειών της "Αγκαλιάς" - και μπορούν να μας βοηθήσουν με την παρουσία τους, μια παρουσία αγάπης προς τον άνθρωπο, σε διάφορους τομείς.

 

ΤίτλοςΠεριοχήΗμ/νίαΑγγελία

Πίσω στην αρχική